2015-04-04 18.44.06

Måske husker du krympeplast fra din barndom? Krympeplast er et sjovt legetøj for børn, men det kan faktisk også bruges til at lave flotte smykker eller pynt til at hænge op. Hvem har ikke lavet nøgleringe som barn af krympeplast

Krympeplast er tynd plastic – lidt a la overhead-plastic. Bare tegn dit logo, billede, tekst eller hvad du kunne tænke dig, og brænd det i ovnen i et par minutter, så krymper det, og bliver samtidig tykkere, så du får et “reelt” stykke plastic, som du kan bruge til nøgleringe, vedhæng til smykker, eller hvad man nu kan finde på. Det er kun fantasien der sætter grænser.

I dagene op til påske lavede jeg påskepynt i krympeplast, sammen med nogle af børnene. det er en aktivitet som alle aldre kan være med til, så længe at de kan holde på en blyant. Jeg havde tegnet skabelonen over på krympeplast med en tynd sort sprit tusch. Børnene farvelagde med farveblyanter, man kan også godt bruge farvede sprit tuscher. Men almindelige tuscher dur ikke, da man bare kan tørre det af igen, når de har været i ovnen.

Det er en god ide at det er en voksen der klipper ud, efter farvelægning, da det er svært at klippe i og nemt går i stykker. Hullerne til at hænge op i, har jeg lavet med en hulmaskine, da hullet passer godt i størrelsen efter de er krympet.

Du kan finde en guide og nogle skabeloner her
Krympeplast – Sådan gør du!
Påskeskabeloner

Du kan købe krympeplast her:
Creative company
Panduro hobby
Av-form
Hobby boden (Her kan du også købe ark du selv kan printe på, det hedder shrinkjet)

– God fornøjelse Sidsel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *